Det er som kjent mye måker i borettslaget vårt på våren og sommeren. Vi ønsker derfor å minne gamle og nye beboere om følgende;
  • "Måker er fredet i hele landet, og skal få være i fred i hekketiden. Alle dyrearter er i utgangspunktet beskyttet (fredet) i Norge etter Naturmangfoldloven, som sier at "unødig skade og lidelse på viltlevende dyr og deres reir, bo eller hi skal unngås". "
Vi ønsker derfor å gjøre dere oppmerksomme på tiltakene vi har gjort gjennom de siste årene. 🙂
  • Vi har hatt kaiter utplassert på takene, uten tilstrekkelig effekt. Måker er kloke dyr og lærer seg fort at disse ikke er farlige.
  • For 5 år siden la Rentokil strømførende bånd (iht hva som er tillatt) langs ytterkantene på blokkene. Det er altså ikke lagt rundt hele blokkene, men mot den delen som vender inn mot veien hvor vi ferdes. Det er også satt ut vaiere på enkelte piper på tak, som skal virke forstyrrende da de alltid er i bevegelse.
  • i åe (2023) har vi fått montert opp ytterligere "daddy longlegs" på flere av pipene.
Vi har store tak, og klarer ikke å fjerne måkene helt. Heldigvis har sistnevnte tiltak hatt best effekt og vi er ikke like rammet av plagsomme måker nå som vi har vært. Måkungene er for tiden i ferd med å nærme seg å skulle fly - så vi har noen krevende dager foran oss nå som de skuffes ned på bakken.